16.12.07

Hurá jdeme na bruslit!

Dalším z mých předvánočních předsevzetí(kromě jít na Vánoční trhy a na výstavu pornoknížek z 16. století v Národní knihovně) bylo jít si v Paříži zabruslit.

Možností, kam jít, je hned několik. Tou nejvíce turistickou je samozřejmě brusliště před Hotel de Ville (1.12.-9.3.), bruslí se ale u nádraží Montparnasse (1.12.-9.3.) a u Národní knihovny Francois Mitteranda (22.12.-20.1.).

Za 5e vám půjčí brusle a můžete si bruslit, jak dlouho jenom chcete. Holky si na brusle neztěžovaly, moje ale měly do ostrosti hodně daleko, takže pokud chcete mít z bruslení nějaký požitek, je lepší mít brusle svoje. (Navíc tím ušetříte 5e, vstup jako takový je totiž zdarma). A když už si je budete pujčovat, vystelte si ji alespoň opravdu teploučkou, měkočkou ponožtičkou.
Nezpomeňte si ale rukavice a nějaký průkaz totžnosti. První proto, aby vám idioti, kteří si myslí, jak neumí bruslit, ale při svých rychlo-krasobruslařských machrovinkách neujeli prsty, až vás shodí na led, druhé proto, aby, až vás v bezvědomí odvezou do nemocni, mohli zjistit, koho že to tihle idioti zase mají na svědomí.


Otvírací doby naleznete zde. Obecně se ale dá říct, že se bruslí od 12:00 do 22:00 každý den u Hotel de Ville, o víkendu se začíná i dříve, v pátek a sobotu končí dříve. Brusliště na Montparnassu bývá otevřené od 12:00 do 20:00 a u knihovny od 9:00 do 20:00.

Žádné komentáře: